Friday, 18 September 2015

Percutian Ke Cameron Highland

Assalamualaikum...
Harini baru berkesempatan nak cerita mengenai percutian kami sekeluarga di Cameron Highlands pada 12/09/15.

ni adalah dimana tempat kami bermalam Di Hotel Titiwangsa SDN.BHD.Disitu dah lengkap harga penginapan sekali,yang paling best ada minum pg percuma,voucher steamboat untuk 2 orang percuma.Hotel ni tak sampai 5 minit untuk ke pasar malam Brinchang ,#kalauxjemla


Hari pertama sampai memang tak jem langsung,pening jugak sebab main terjah jek hotel pun tah kemana lagi,cari punye cari jumpa la hotel yang di maksudkan.Masuk bilik anak2 kata eh bilik ni xde aircond la,kipas pun xde,tapi sejuk..kihkihkih tetiba jakun,sebenarnya dorang pernah datang 3 thn lepas kecik semua tu xperasan seronok sangat bawa anak2 berjalan yang pasti mak n nenek n uwan lagi seronok.
Bersiap2 nak ke pasar malam Brinchang,yang pasti naik kereta jem untuk kepasar malam sebab semua tumpu kat situ nasib baik la dapat parking,dapam kepala akak pk udang goreng,sayur2 goreng dah dapat rembat semua tu balik yang pasti xsempat nk ambil gambar sebab dah lapar sangat,mami akak beli nasi goreng ayam,chiken chop,udang goreng tepong,ubi keledek rebut,strawberry 2 kotak untuk makan malam tu dulu katanya..mak ai byk tuh...katanya semua nak beli.yang pasti Strawberry tu kalau nk beli kena round2 dulu harga lain2,ada yang mahal.ada yang murah.Akak beli cendawan butang goreng tepung,udang goreng tepung n sekotak kecil Strawberry malam tu kami kenyang sampai xigt ada voucher steamboat.


Tidur malam masing2 kesejukan yang terlampau,esok pagi anak2 mandi ngan air macam mandi ais sebab air panas berebut xdan nak refills agaknye..hihihi,nenek terus mandi P.Ramlee..kihkih sori ye mami terpecah rahsia.Akak mula2 tu nk ikut jejak mami,tetiba air panas dh ok..hihihi xde alasan xmo mandi.

Bersiap untuk shopping apa yang patut.Perkara biasa la jagung,strawberry,ubi,buah2an,patung strawberry untuk princess ,tea Cameron adalah perkara wajib bagi setiap.pengunjung.

Cuma akak nak ingatkan dekat sini kena pandai cari tempat murah,sebab ada yang ambil kesempatan.Strawberry ada yang 3 kotak rm10,ada yang 2 kotak rm15 ada yang rm10 sekotak,memang berbeza.ingat ingat ok cari betul2.


Shopping pun sudah,gi pasar malam Brinchang pun sudah,1 perkara sahaja lagi tak lakukan,minum tea panas kat station2 yang hado tu kan,ke ladang teA.FUHH tak larat nak turun kat ladang tea tu,turun sesuku agaknye tapi sesuku pun tak beberapa langkah jek.kihkihkih,mak n.mertua akak lagi la tengok dari atas jek.
oklah panjang lebo plak akak bercerita,nak tanya sesuatu mengenai Cameron Highland ni tanya jek..klu akak leh jawab akak jawab,kalau akak xtahu kita tahu tahukan jreeee...bye hye
#teringin nak makan donut aiskrim lagi

Ida Rashid
whatsapp: 0122300921

#sayajualshaklee #shaklee_putrajaya #shaklee_serikembangan #shaklee_puncakjalil #shaklee_Malaysia #sayajual #shakleecheras #sayajualmurah #visitmyig #igbiz #instashop #vitamin #suplement #kesuburan #gemuk #kurus #cantik #online_selling #online_Malaysia #tenaga #putih #halusmulus #iger #vitamincshaklee #vitamineshaklee #vivixuntukkanser #nakcantik
#bajukurung #pilotcafe #kevin 

eh gambar akak xde pun..hihihi nak jugak tu.Lupa nak bagi tahu malam lepas balik dari pasar malam tu akak bawa Ostematix akak bagi  4biji seorang untuk badan segar dan tulang kuat,alhamdulillah la nak shopping bawak barang2 berat tu....

1 comment: