Tuesday, 3 October 2017

Kelebihan dan kebaikan Vitamin C shaklee-012 230 0921

Salah satu kehebatan vitamin C shaklee ialah Membentuk Kolagen

Vitamin C Shaklee merangsang membentukkan kolagen. Penghasilan kolagen untuk pembentukkan kulit, sendi, ligamen, otot, gigi dan gusi yang sihat.


Harga Pasaran RM97.50



KEBAIKAN 1 TABLET SHAKLEE SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS

BERSAMAA 7 SETENGAH BIJI BUAH OREN


BOLEH ke kita mengadap 7 biji oren tu dlm sehari...lagi tinggi kos tu...


1 botol vit c shaklee stok untuk 6 bulan...woo lama kan...


Vitamin C atau dikenal dengan asid absorbic ini mempunyai peranan yang sangat penting dalam pembentukan kolagen yang membantu meningkatkan sistem imuniti tubuh serta membantu penyerapan zat besi.


*Manfaat Vitamin C untuk Kulit


~Mencerahkan kulit, membuat kulit sihat dan bercahaya

~Memperbaiki tekstur kulit yang kusam dan pucat

~Melindungi kulit dari radikal bebas

~Mengurangkan proses pigmentasi akibat pengaruh UV B

~Meningkatkan sintetis kolagen

~Sebagai antioksidan

~Mengurangkan garis halus dan kedutan pada kulit


Manfaat Vitamin C Bagi Tubuh


1. Mencegah stroke


~Ada banyak bukti bahawa diet tinggi antioksidan yang kaya buah dan sayuran membantu mengurangkan penyakit kardiovaskular. Namun beberapa study penting menunjukkan bahwa mereka dengan pengambilan vitamin C dalam tubuh mereka, risiko untuk menderita stroke (terutama pada wanita) semakin menurun 


2. Melawan kanser


~Beberapa penelitian menunjukkan bahwa beberapa wanita yang megambil banyak vitamin C dari makanan seperti buah-buahan atau sayur (bukan suplemen), memiliki risiko lebih rendah terkena kanser payudara. 


3. Meningkatkan mood


Sejak dulu sudah diketahui bahawa kekurangan vitamin C dapat menyebabkan perubahan psikologis. Belum lama ini, peneliti dari McGill University menunjukkan bahawa pemberian suplemen vitamin C (500 mg dua kali sehari) bagi pesakit mental yang kekurangan vitamin C, secara signifikan membantu meningkatkan mood mereka


4. Mengubati infeksi vagina (BV)


~Infeksi vagina merupakan penyebab paling umum dari keputihan dan biasanya menimbulkan bau tidak sedap, yang mempengaruhi hingga 30 persen wanita hamil dan sepersepuluh wanita yang tidak hamil. Dua studi terbaru menunjukkan bahwa pemberian vitamin C tablet untuk vagina (250 mg selama enam hari) dapat mengubati bacterial vaginosis (BV) dengan cara menurunkan pH vagina .


5. Memperbaiki kulit


~Vitamin C adalah antioksidan yang paling banyak diperlukan kulit, di mana ia membantu meneutralkan radikal bebas yang menumpuk akibat sinar matahari dan usia. "Pemberian vitamin C yang dikombinasi dengan bahan lain, memperbaiki beberapa tanda-tanda penuaan termasuk garis-garis halus, pigmentasi tidak merata, warna kulit dan tekstur," kata Dr Mariusz Sapijaszko, direktur medis dari Youthful Image Cosmetic Surgery Clinic dan seorang profesor dermatologi di University of Alberta.


SAYA HARUS MEMILIH VITAMIN SHAKLEE


Teknologi penghasilan Vitamin C Shaklee adalah sustained release.Kenapa perlu teknologi sustained release? Sebab vitamin c mudah musnah,bersifat larut air dan tidak dapat disimpan lama dalam badan. Sustained release adalah teknologi yang membantu Vitamin C untuk kekal lama dalam badan dimana hanya 100mg vitamin C dilepaskan ke dlm badan setiap sejam.

Satu tablet vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 setengah biji oren.

Vitamin C Shaklee lengkap dgn bioflavonoid (bahan penting yang membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik).. dan vitamin C shaklee semulajadi tanpa bahan pewarna atau perisa tambahan.

SEMBANG2 ANDA AMALKAN VITAMIN C SHAKLEE UNTUK APA??


Saya ambil sbb imunisasi, nak kulit cntik 😊


Ambil. Utk antibodi, resdung, ada dlam set hamil & kulit. Hehe banyak tu...


Saya πŸ–πŸΌπŸ–πŸΌ. Sebab nak kurangkan jerawat kat muka


Masalah sy, sy senang sangat kena selsema. Rumah mertua ada bela banyak kucing. Jadi tiap kali balik ke sane, mesti selsema, terbaring pening. Malu jugak la kan sebab tiap kali balik sane, asyik demam selsema je kan.


Jadi saya cuba ikhtiar dengan vita c. Tiap kali plan nak balik umah mertua, 2-3 hari sebelum balik, saya akan pasang 'perisai' cukup2 (makan vita c 2biji pagi, 2biji malam).


Sejak tu sampai sekarang, Alhamdulillah bila balik umah mertua dah takde selsema terbaring lagi dah. Cergas sepanjang hari sampai mak mertua pun tersuka dengan vita c hehee 😁😁


Akak pn lama2 dah susah nak dpt selsema demam.. If not dulu pantang hujan renyai2 tu kena sikit pun dah sokseksoksek hidung + demam.. Alhamdulillah skrg ni dgn izinNya juga dah bleh selamber jer kena hujan yang angin kuat tu amik antar anak sekolah😘😘





😍😍😍😍😍😍



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Ida Rashid untuk keterangan lanjut.


Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli.Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.


Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:


Pengedar Shaklee (SID : 920212)


call/sms : 012-230 0921

www.wasap.my/60122300921  (klik)

FB: Ida Rashid

www.sihatdalamkehidupan.blogspot.com


cash on delivery ➡

Seri Kembangan,Putrajaya,HUKM Cheras,

Bandar Kinrara,Equine Park

No comments:

Post a Comment