Thursday, 30 May 2013

Testimoni Mengerjakan Umrah Bersama Vitamin Shaklee


Post ini dipetik dari fb rakan seperjuangan shaklee..beliau baru-baru ini telah pergi mengerjakan umrah...dan ini lah komen beliau tentang vitamin Shaklee yang banyak membantu dalam ibadah beliau dan keluarga. Alhamdulillah.
"Selain dari persediaan mental, persediaan fizikal sangat penting sebelum menunaikan Haji mahupun Umrah. Semestinya kita inginkan kesihatan yang "tip top" sepanjang perjalanan & sepanjang masa beribadah & berziarah. 

Syukur Alhamdulillah baru2 ni saya berpeluang menunaikan umrah & ziarah bersama suami. Selama 14 hari & dengan keiizinan Allah juga, sihat & ringan rasa badan. 

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin2 dalam foto. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam. 

Saya amalkan omegaguard, B complex & ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal & kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca. 

Suami memang tak tinggalkan AJHT & Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah... 

Di penghujung "trip" badan rasa macam nak demam & sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -" construction everywhere. Terus saya ambik nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam & tinggal batuk sedikit2 saja. Teringat juga vit C Shaklee yang tertinggal (stok sedikit tinggal utk anak2 di rumah) . 

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya & suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga." - Puan Wan Derina

No comments:

Post a Comment