Saturday, 31 August 2013

Bisnes Dari Rumah



Alhamdulillah...saya bersyukur sangat kerana saya di perkenalkan produk Shaklee ni oleh adik saya sendiri...sebenarnya saya ni kurang percaya sangat supplemen2 ni...tetapi saya melihat adik saya ni sentiasa sihat cergas memanjang..rupanya dia ni memang pengamal supplemen dalam kehidupan dia....bila dia join Shaklee saya nak cuba set kurus dan bila saya cuba saya rasa perbezaan dalam diri saya...dulu saya seorang yang cepat penat,tidur sebelum jam 10 malam..memang penat je memanjang...sampaikan ibu mertua saya pun cakap awak ni muda2 lagi dah penat penat macam ni..kadang2 malu dengan teguran tu...tapi saya fikir dan saya cari jalan penyelesaian...jumpalah Shaklee ni melalui adik saya...saya join bisnes dengan bantuan adik saya dan hanya suka2..dalam masa yang sama saya harus berhenti kerja atas sebab2 yang tak dapat di elakkan....mula2 saya abaikan bisnes ni..saya makan n beli tambah lagi stok untuk diri sendiri....tetapi bila saya lihat adik saya masuk hanya beberapa bulan sahaja dan waktu itu dia pun sudah meletakkan jawatannya sebagai pegawai kewangan mendapat bonus yang Shaklee hadiahkan atas usahanya sendiri melebihi pendapatan gajinya sebelum ini...saya tercabar sebab dia walaupun bekerja dirumah dapat memberi duit bulanan kepada ibu saya yang memang saya tak mampu berikan masa saya bekerja dahulu...perlahan2 saya jalankan perniagaan online ini dengan bantuan dan tunjuk ajar adik saya,leader2 shaklee,jutawan2 shaklee...alhamdulillah sedikit demi sedikit saya berjaya menambah pendapatan bulanan saya...saya suka Shaklee kerana tidak perlu modal yang besar.... Risiko lagi la tak ada..kalau setakat bayar Rm75.00 untuk jadi ahli. Satu bulan bonus dah cover dah. Kalau betul2 nak buat bisnes boleh je beli produk sampai Rm700.00 dan keatas sekejap je licin tau..

Kalau uolls masih tercari-cari bisnes yang boleh dibuat di rumah? Tercari-cari bisnes yang tak perlukan modal yang besar untuk memulakan bisnes? Shaklee sangat la sesuai..Shaklee ini boleh dijalankan secara part time ataupun fulltime, hanya dari rumah, semuanya online. walau anda seorang isteri yang tak pandai bawa kereta pun boleh menjalankan perniagaan ini..

Kenapa saya cakap macam tu? sebab semuanya online..semuanya dihujung jari.. Dari order barang sehinggalah barang sampai kepada customer. saya sebagai seorang suri rumah sangat selesa dengan bisnes yang saya pilih ini. Bagaimana saya mula? Saya jatuh cinta dulu dengan produk Shaklee...dan automatik saya rasa ingin berkongsi dan memberitahu orang lain apa yang saya rasa...biasa kalo kita promote bersungguh, takde sape byr kan... beza dlm Shaklee.. shaklee bayar bonus ..hehe .. Shaklee takde buat iklan kat TV or radio or banner atau bunting besar2... model Shaklee adalah kami(SID) ni atau pelanggan yang sudah berjaya transform kesihatan mereka.Shaklee tidak membayar aartis-artis yang dah sedia cantik untuk jadi model mereka..Shaklee gunekan duit tu utk byr distributor2nya yg berusaha keras.... Jadi kat sini.. sukacitanya, saya nak beritahu sekiranya anda berminat dan sedang mencari2 side income atau nak buat fulltime bisnes dari rumah...

Modal?
Memadai register sebagai member rm75(semenanjung) or RM85 (sabah swk). Tak perlu ribu2 kerana stok Shaklee yg pegang, melainkan anda nak beli sdikit stok simpan dirumah, tapi tak perlu sampai ribuan ringgit, tak perlu LOAN segala bagai. NO HEAD HUNTING.. TAK PERLU CARI2 ORG.

KELAS?BIMBINGAN?TAK TAHU APE2?
Majoriti yang buat Shaklee adalah dari rumah (surirumah mahupun yg bekerja sepenuh masa).. Jadi mmg tak dpt nak attend kelas malam2.. 'kelas' kami adalah flexible.. semua ada dihujung jari..Hanya melalui alam maya..tak perlu meeting sampai lewat malam...latihan di alam realiti juga disediakan.depends on request. DAN OF COURSE, sume pun bermula dgn ZERO tak tahu apa-apa.. sebab tu pentingnya upline.upline anda adalah MAK anda, coach anda, cikgu anda..dalam grup kami, mak diajar untuk bertanggungjawab dengan anak-anak yg NAK berjaya..

KENAPA PERLU JOIN grup saya?
Saya tak paksa.. Saya sendiri dah mulakan dengan modal free membership..hehe..Dari sekadar hanya utk berkongsi, tapi akhirnya, ramai yg cari.. tak perlu paksa2 org....Bukan angan2, bukan sekadar slogan.. BUKAN SAYA SEORANG YG DAH RASA benefit dari segi cash(2-4angka, tak mustahil satu hari nanti 6angka pula),bakal menerima convention, car bonus.. TETAPI ramai lagi di dlm grup tu yg dah rasa kebenarannya.... saya happy bile lihat ramai yg dah rasakannya.. sbb tu sy dan anak2 buah saya berbesar hati utk membantu jika anda benar2 ingin mencari peluang side income tanpa perlu keluar sehingga lewat malam tinggalkan anak keluarga..Jom work together..

NEXT STEP
Setelah anda mendaftar, saya akan add dlm secret grup FB KAMI iaitu dibwh grup JUTAWAN2 Shaklee... itulah yg membezakan kami... GRUP KAMI DI FB .....EKSLUSIF UTK YG TERPILIH SAHAJA?JOmmm.. Grup Jutawan dah melahirkan ramai bakal2 jutawan...dan percayaah 'MACAM MACAM ADA' didalam grup tu..semua INFO dan ILMU didalam tu PERCUMA UTK ahli yg sah berdaftar dgn KAMI SAHAJA....PERCUMA yer.. skrg ni takde bende free.. tapi info2 didalam tu FREEE.. hehe... YG PASTI. YOU WONT BE ALONE. anda ada 'famili JUTAWAN di alam maya' yg sama2 membantu susah senang.. INsyaALLAH...

Bagaimana nak REGISTER?
Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut dan proses pendaftaran. Option utk register FREE(jika taknak byr rm75) adalah dgn membeli brg dlm rm700 dan keatas.... tapi kalo takde budget.. memadai byr rm75



Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ida Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920212)
sms/ whatsapp : 012-2300921
Cod area : Seri Kembangan, Kinrara, Bukit Jalil, Cheras, Putrajaya

No comments:

Post a Comment