Monday, 15 January 2018

Testimoni Omega Guard Shaklee

Di sebabkan bulan ini promosi OMEGA GUARD SHAKLEE KEkda bagi testimoni omega guard banyak2 ye

BELI 3 DISKAUN 5%

Kelebihan OMEGA GUARD SHAKLEE

Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau baik yang diperlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh.

Omega-3 telah dikaji secara meluas manfaatnya terhadap tubuh badan:-

Kesihatan Jantung

Omega-3 dapat mengurangkan keradangan, keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan [enyakit jantung.

EPA & DHA telah terbukti melalui penyelidikan dapat memberikan manfaat berikut yang mana semuanya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung:

Membantu mengekalkan paras trigliserida (kolesterol) dan tekanan darahMeningkatkan pengaliran darah Mengekalkan degupan jantung sihat

Fungsi Otak 

Otak kita terdiri daripada hampir 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf terdiri daripada lemak. Korteks serebrum (yang bertanggungjawab untuk ingatan dan perhatian) dianggarkan mengandungi 20% DHA.

EPA dan DHA telah dikaji untuk: 

Penglibatan dalam penghantaran maklumat di antara saraf Kesan positif kepada perasaan, kognitif, daya ingatan, pembelajran dan perhatianMemberikan kesan penuaan yang sihat, dimana boleh melambatkan permulaan penyakit yang berkaitan dengan usia dan minda seperti Alzheimer dan demensia / nyanyuk

Kesihatan Sendi 

EPA & DHA berfungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi 

Omega 3 juga memainkan peranan penting dalam:

Mengekalkan ketumpatan mineral tulangMenggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitanMengurangkan keradangan menyekat keradangan dan kemusnahan sendi yang kerap berlaku dalam artritisBertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendi-sendi yang berkeriut serta sakit bergerak dengan lancar

Kehamilan

Aisd lemak, omega-3 adalah sangat penting semasa kehamilan sehingga penyusuan susu ibu

Selepas bayi dilahirkan Omega - 3 menyokong:

Perkembangan otak dan fungsi imun.Kesihatan ibu dan emosi stabil selepas bersalin Perkembangan otak, mata dan sistem saraf janinDHA adalah komponen utama retina - penting untuk perkembangan penglihatan yang sihat bagi bayi DHA adalah pentng untuk perkembangan optimum otak sebelum kelahiran dan semasa peringkat awal pembesaran kanak-kanakBoleh mengurangkan risiko alahan pada bayi Menyokong tempoh kehamilan yang normal dan berat kelahiran bayi yang sihat

Omega 2 juga didapati menyokong kesihatan kulit, membantu penurunan berat badan, meningkatkan sistem imun dan mengawal atur pengeluaran dan fungsi hormon.

Walaupun Omega 3 mempunyai pelbagai manfaat kepada kesihatan ia adalah nutrien yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. oleh itu pengambilan supplemen Omega 3 adalah penting. Orang yang sihat memerlukan kira-kira 1,000-2,000 mg minyak ikan sehari.

1 kapsul Omega guard Shaklee mengandungi 333mg Omega 3. 1 hidangan(3kapsul) bersamaan lebih kurang 1,000mg. Untuk mendapatkan produk ini boleh terus berhubung dengan saya di 012-2 2300921

Harga Pasaran : Rm136.25

Tuesday, 2 January 2018

OMEGA GUARD SHAKLEE JANUARI PROMO

KEkda nak bagi tahu pembukaan tahun baru ni SHAKLEE buat promosi untuk OMEGA GUARD.

Omega Guard ni customer KEkda amalkan utk suami dia anaknya pun amalkan n diri dia sendiri untuk kolestrol. Untuk anak customer  KEkda mcm biasa untuk kecerdasan otak anak2 dan ketahanan badan anaknya.


Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau baik yang diperlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh.


Omega-3 telah dikaji secara meluas manfaatnya terhadap tubuh badan:-


Kesihatan Jantung


Omega-3 dapat mengurangkan keradangan, keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan [enyakit jantung.


EPA & DHA telah terbukti melalui penyelidikan dapat memberikan manfaat berikut yang mana semuanya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung:

Membantu mengekalkan paras trigliserida (kolesterol) dan tekanan darahMeningkatkan pengaliran darah Mengekalkan degupan jantung sihat

Fungsi Otak 

Otak kita terdiri daripada hampir 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf terdiri daripada lemak. Korteks serebrum (yang bertanggungjawab untuk ingatan dan perhatian) dianggarkan mengandungi 20% DHA.


EPA dan DHA telah dikaji untuk: 

Penglibatan dalam penghantaran maklumat di antara saraf Kesan positif kepada perasaan, kognitif, daya ingatan, pembelajran dan perhatianMemberikan kesan penuaan yang sihat, dimana boleh melambatkan permulaan penyakit yang berkaitan dengan usia dan minda seperti Alzheimer dan demensia / nyanyuk

Kesihatan Sendi 

EPA & DHA berfungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi 


Omega 3 juga memainkan peranan penting dalam:

Mengekalkan ketumpatan mineral tulangMenggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitanMengurangkan keradangan menyekat keradangan dan kemusnahan sendi yang kerap berlaku dalam artritisBertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendi-sendi yang berkeriut serta sakit bergerak dengan lancar


Kehamilan


Aisd lemak, omega-3 adalah sangat penting semasa kehamilan sehingga penyusuan susu ibu


Selepas bayi dilahirkan Omega - 3 menyokong:

Perkembangan otak dan fungsi imun.Kesihatan ibu dan emosi stabil selepas bersalin Perkembangan otak, mata dan sistem saraf janinDHA adalah komponen utama retina - penting untuk perkembangan penglihatan yang sihat bagi bayi DHA adalah pentng untuk perkembangan optimum otak sebelum kelahiran dan semasa peringkat awal pembesaran kanak-kanakBoleh mengurangkan risiko alahan pada bayi Menyokong tempoh kehamilan yang normal dan berat kelahiran bayi yang sihat



Omega 2 juga didapati menyokong kesihatan kulit, membantu penurunan berat badan, meningkatkan sistem imun dan mengawal atur pengeluaran dan fungsi hormon.


Walaupun Omega 3 mempunyai pelbagai manfaat kepada kesihatan ia adalah nutrien yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. oleh itu pengambilan supplemen Omega 3 adalah penting. Orang yang sihat memerlukan kira-kira 1,000-2,000 mg minyak ikan sehari.


1 kapsul Omega guard Shaklee mengandungi 333mg Omega 3. 1 hidangan(3kapsul) bersamaan lebih kurang 1,000mg. Untuk mendapatkan produk ini boleh terus berhubung dengan saya di 012-2 2300921


Harga Pasaran : Rm136.25 (sebotol)

Testimoni 1
Anak saya dah tak gatal2 mata dan kalau tak mata anak saya merah jek.Satu lagi dia makam omega ni jd cergas n petah bercakap.suka sangat n saya akan amalkan omega ni untuk anak saya

testimoni 2
Adam 3 4 hari mula2 nak makan omega ni susah sangat sampai buang2 rasa rugi jugak.Lepas tu dah suka lak makan omega sebab anak sata dah tak bersin2 dah pagi2 n sejak amalkan omega takde berdarah hidung.

testimoni 3
darah tinggi mak rendah sepanjang amalkan omega ni.

banyak lagi testimoni yang best tau


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Ida Rashid untuk keterangan lanjut.

Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli.Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 920212)

call/sms : 012-230 0921
www.wasap.my/60122300921  (klik)
FB: Ida Rashid
www.sihatdalamkehidupan.blogspot.com

cash on delivery ➡
Seri Kembangan,Putrajaya,HUKM Cheras,
Bandar Kinrara,Equine Park

Sunday, 24 December 2017

SET HAMIL SHAKLEE

Hamil,mengandung dan menjadi seorang ibu adalah impian setiap WANITA seluruh dunia.

Pasti di tunggu2 kehadiran itu.KEkda doakan bakal ibu2 di luar sana sihat walafiat sehingga melahirkan bayi yg di kandung dengan mudah dan sempurna.

Jaga kesihatan sewaktu mengandung pada waktu ini adalah tersangat wajib dengan bermacam2 kes berpenyakit yang viral oleh ibu2 mengandung dan melahirkan.

ia juga sangat menggugat setiap wanita untuk menambah zuriat.Ya ini semua adalah takdir berserah kepada ALLAH SWT.Tapi kita harus berusaha untuk kearah kebaikan.

SET HAMIL SHAKLEE melengkapkan keperluan makanan tambahan didalam badan ibu hamil


LIHAT DAN BACA KELEBIHAN  SET HAMIL SHAKLEE

B Complex - Sumber Asid Folic : 400mcg harian sebelum konsepsi dan semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%
.

Vita-lea Iron Formula - Sumber Zat besi, kekurangan zat besi boleh menyebabkan anemia dalam wanita mengandung dan ibu menyusu
.

Vitamin C - Sebagai sistem imun membantu lawan jangkitan dan penyakit (bagi wanita hamil, pantang dan menyusu bayi)
.

Ostematrix - Kalsium untuk tulang kuat dan sihat(40% daripada susu ibu mengandungi kalsium)
.

ESP - Sumber protein yang mengandungi asid-asid amino lengkap termasuk 9 asid perlu. Membantu penghasilan susu ibu
.

Omega Guard - EPA dan DHA memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi bagi ibu hamil


Ida Rashid

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Ida Rashid untuk keterangan lanjut.

Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli.Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 920212)

call/sms : 012-230 0921
www.wasap.my/60122300921  (klik)
FB: Ida Rashid
www.sihatdalamkehidupan.blogspot.com

cash on delivery ➡
Seri Kembangan,Putrajaya,HUKM Cheras,
Bandar Kinrara,Equine Park

Tuesday, 19 December 2017

Tekanan darah rendah

SIAPA YANG MEMERLUKAN MULTI-VITAMIN

▶Wanita hamil dan menyusukan baby  ▶Perokok 
▶Pengamal vegetarian
▶ Warga tua yang tidak boleh menyerap vitamin B12
▶Mereka yang mempunyai tekanan darah rendah
▶Mereka yang tidak suka makan sayur2an
▶Mereka yang tidak mengamalkan makanan sihat
ini kerana VITA LEA cukup untuk tubuh seseorang kerana Vita lea shaklee adalah multivitamin terbaik untuk anda

Apa perbezaan multi-vitamin VITA-LEA Shaklee?
๐Ÿ‘‰ Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
๐Ÿ‘‰ Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
๐Ÿ‘‰ Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
๐Ÿ‘‰ Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
๐Ÿ‘‰Diselaputi dengan spirulina
๐Ÿ‘‰Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
๐Ÿ‘‰ Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
๐Ÿ‘‰ Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
๐Ÿ‘‰ Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000

Apa manfaat utama VITA-LEA Shaklee?
✔ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
✔ Membantu sistem memori dan fokus
✔ Merupakan pelengkap nutrisi
✔ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar
✔ Membantu dalam stimulasi metabolisma
✔ Membantu melambatkan proses penuaan
✔ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
✔ Membantu proses tumbesaran
✔ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati

For more info or order
Whatsapp-Ida Rashid
www.wasap.my/60122300921
www.sihatdalamkehidupan.blogspot.com


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Ida Rashid untuk keterangan lanjut.

Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli.Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 920212)

call/sms : 012-230 0921
www.wasap.my/60122300921  (klik)
FB: Ida Rashid
www.sihatdalamkehidupan.blogspot.com

cash on delivery ➡
Seri Kembangan,Putrajaya,HUKM Cheras,
Bandar Kinrara,Equine Park

Monday, 11 December 2017

VIVIX SHAKLEE





Vivix suplimen paling mahal sekali dalam shaklee.Tetapi sekarang ada promosi untuk peminat tegar vivix dan yang tertanya2 harga vivix.
Bulan December ni beli 2 dapat diskaun 5%, Beli 6 dapat free sebotol. uolls jimat untuk 2 botol hampir Rm155.00. manakala belian 6 botol uolls jimat hampir Rm1000.00 (termasuk  percuma keahlian lagi)


Ramai sebenarnya yang nak amalkan vivix almaklum la yg duk amalkan vivix sekarang ni muda3 dari umurnya.Kata 25tahun lebih muda dengan mengamalkan vivix.Kulit muka cantik mulus,cergas dan bertenaga gara2 vivix

BANYAK KHASIAT VIVIX NI

Antara khasiat dan keistimewaan Vivix adalah 


Antara nya adalah:-

Awet muda
Darah tinggi
Kencing manis
Parut excident
Sakit lutut
Rambut gugur
Nak kurus
Banyak angin 
Glaukoma katarak
Sakit Buah Pinggang
Masalah hati
Berhenti merokok
Nephrotic syndrome
Kanser
Masalah Jantung
Masalah usus
Autoimun (SLE)
Kemurungan
Kesuburan (pcos)
Parkinson
Kesihatan MenyeluruhVitiligo (sopak)
Nyanyuk
Tenaga
Parkinson 
dll

Walaubagaimana pun setiap penyakit yang anda hadapi perlu dapatkan nasihat doktor atau pakar kesihatan anda terlebih dahulu, Vivix hanyalah makanan tambahan bukan untuk mengubati. 



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Ida Rashid untuk keterangan lanjut.

Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli.Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 920212)

call/sms : 012-230 0921
www.wasap.my/60122300921  (klik)
FB: Ida Rashid
www.sihatdalamkehidupan.blogspot.com

cash on delivery ➡
Seri Kembangan,Putrajaya,HUKM Cheras,
Bandar Kinrara,Equine Park

Saturday, 2 December 2017

Harga Set kecantikan shaklee -012 230 0921


Esp rm161
vitamin c rm97.50
RM156.25
RM58.75



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi Ida Rashid untuk keterangan lanjut.

Anda boleh membuat belian di mana-mana cawangan dengan harga Ahli.Saya boleh membantu anda mendaftar hanya melalui Online.

Untuk tempahan dan pertanyaan sila berhubung melalui:

Pengedar Shaklee (SID : 920212)

call/sms : 012-230 0921
www.wasap.my/60122300921  (klik)
FB: Ida Rashid
www.sihatdalamkehidupan.blogspot.com

cash on delivery ➡
Seri Kembangan,Putrajaya,HUKM Cheras,
Bandar Kinrara,Equine Park

Monday, 27 November 2017

Anmum Enssential susu yang terbaik untuk anak

Assalamualaikum saje KEkda nak berkongsi dengan ibu2x yang pening nak beri susu apa untuk anak2 lepas menyusu badan.

Macam KEkda anak dah 3 orang semua anak2 minum susu anmun dari murah hingga la dia mahal sekarang ni.

hihihi tapi berbaloi baloi tau.

Anak sulong minum susu sampi umur dia 5 tahun..nak masuk 6 tahun dia malu sendiri nak minum.Adoi sekarang dah 11 tahun dia cilok2 minum susu adiknya.Anak KEkda yang sulung ni dia minum dari umur 1 tahun susu Anmum sebelum tu susu lain.Dan dia ada semput.Hakak tukar Kepada susu Anmum yang HONEY punye semput dia hilang.Fuhhh serasinya dengan anak akak.

Anak no 2 takde masalah umurnya 1 tahun lebih juga dia minum susu Anmum ni.Sekarang umurnya dah 8 tahun masih mencilok susu adiknya.

Paling mencabar nak bagi susu formula untuk Ank no 3 KEkda.
Umurnya 2 tahun 2 bulan baru KEkda cuba susu formula sebab anak no 3 ni KEkda tak bekerja sebab tu lambat stop susu badan.

Bila nak cuba memang KEkda cuba susu Anmum.Anak taknak nangis2.Akhirnya habis kat abg n akaknya.Akak cuba susu formula yang lain tetap sama taknak jugak.


BERSAMBUNG⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇


Pening fikirkan macamana la nak bagi susu Formula untuk anak KEkda ni.Suatu hari KEkda pergi Aeon Taman Equine dan ada jurujual memegang Sample Anmum.Terdetik  nak mencuba sekali lagi untuk anak KEkda ni..Baru la terperasan yang akak cuma cuba yang HONEY sahaja.Sebabnya Abang n Kakaknya minum Anmum perisa honey.So KEkda cuba perisa vanila.Alhamdulillah anak KEkda suka perisa vanila.

Alhamdulillah  di sebabkan Sample ini selesai masalah KEkda.

Mohon la Sample Anmum untuk anak anda sekarang..Tak perlu keluar duit pun untuk dapatkan Sample ni.

Sekian perkongsian Hakak bersama susu Anmum 11 tahun ini