Saturday, 2 November 2013

SET BERPANTANG DAN TESTIMONI SET BERPANTANG SHAKLEE


Set Berpantang Shaklee adalah antara set paling hot di kalangan customer kami..

KHASIAT SET BERPANTANG SHAKLEE:

- Mengembalikan fisiologi tubuh ibu seperti sebelum hamil setelah menjalani proses hamil dan melahirkan anak.

- Menyediakan tubuh ibu seoptimum mungkin bagi menghasilkan susu badan yang banyak dan pekat.

- Melengkapkan keperluan nutrisi yang cukup untuk ibu dan bayi kerana tradisi masyarakat Malaysia yang menghadkan pengambilan pelbagai jenis makanan semasa berpantang.

- Meningkatkan antibodi ibu dan juga si comel

- Membantu ibu-ibu menjadi lebih bertenaga untuk menguruskan bayi.

- Mengelakkan kelesuan, meroyan/stress dan juga masalah sembelit ibu.

- Memberi refleksi kulit yang lebih cantik dan glowing kepada ibu, tiada lagi wajah pucat ketika berpantang.




Testimoni Set Berpantang Shaklee ~ Bayi Kembung Perut Amalkan Jamu Terus Tukar Kepada Shaklee
Assalamualaikum..harini saya nak kongsikan testimoni seorang sahabat yang bertukar kepada set berpantang Shaklee kerana baby nya mengalami kembung perut setelah mengamalkan jamu. Jom baca..

"Ni cerita saya pulak. Masa dalam pantang saya mmg ada ambil jamu. Tapi jujur saya cakap, tak kesemua set jamu tu saya pakai pemalas punye worang. Lebih2 lagi saya ni bersalin czer, so segala lulur, cream barut tu mmg lambat la pakai..Untuk pil jamu tu pulak sampai la ni tak abis mkn...hahaha. Bukan apa,masa saya mkn pil tu dulu, Arissa asyik kembung perut. So terus saya stopkan makan. Mmg tak brapa berbaloi lah dengan harga yang agak mahal kira RM300++ beli set jamu tu tapi saya asyik ngelat2 jer. Hmmm. Rugi. sampai skarang minyak, cream, lulur tu masih ada atas meja solek saya sampaikan en Hubby slalu usik.."Tu nape tak pakai minyak tu...mahal beli" Kehkhekhekhekhee..


Sekarang baru saya perasan, masa saya keluar dari hospital doc bekalkan saya dengan Vitamin C. Untuk cepat baik luka katanya. Dan dalam Set Berpantang Shaklee mmg ada Vitamin C!! So kawan2 jgn lah risau kalau ambik set berpantang ni. Alangkah baik nya kalau saya tahu mengenai Set Berpantang Shaklee awal2 dulu.


Vita-Lea - bersama Iron formula yang sgt penting utk tubuh selepas bersalin. Lepas bersalin muka saya pucat betul. Tapi mmg semua wanita lepas bersalin mcm tu kan. Saya dulu dekat nak seminggu masih pucat. Huhuh. Kepala asyik mabuk kepayang. Huhu. Alangkah baiknya kalau saya ambil Vita-Lea.


B Complex - elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon. Saya dulu agak stress okay...asyik nangis2 je..dahla Arissa asyik nangis2 non stop...Mmg stress giler2 lah...Alangkah baiknya kalau saya ambil B Complex..


Vita-C-membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka. Luka saya cepat baik jugak...Mungkin sebab saya mkn hari2 vitamin C yg doctor bagi...


Zinc - membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh. Saya dulu hari2 mak saya masakkan ikan haruan..naik muak nak mkn...huhuhu....Mengapa orang Melayu suka makan ikan haruan selepas bersalin? Kerana ikan haruan mengandungi zinc, namun pengambilan yang mencukupi dapat diukur dengan tepat melalui pengambilan tablet zinc). Alangkah baiknya saya kalau saya ambil Zinc jadi taklah saya sampai nak termuntah2 makan ikan haruan hari2.


So kawan2, tepuk dada tanya selera..Saya tak cakap jamu2 tu tak bagus...Ini berdasarkan pengalaman saya je..Insyaallah kalau ada rezeki anak no 2 mmg saya go for Set Berpantang Shaklee jer..Harga pun tak mahal... :)"

COD : - PUTRAJAYA, BANDAR KINRARA, PUNCAK JALIL, SERI KEMBANGAN DLL




No comments:

Post a Comment