Tuesday, 15 January 2013

Tak Kenal Maka Tak Cinta

Kenapa Perlu Ambil ESP

 Ramai tanya kenapa saya ambil ESP? nak tambah susu badan ke?nak kulit cantik ke? Nak pregnant. Kawan-kawan...kita amalkan supplement tak semestinya tunggu sakit, tunggu nak mengandung atau tengah mengandung tau. Supplement adalah untuk melengkap kan makanan atau nutrisi harian kita. Kita boleh jamin ke kita boleh ambil protein setiap hari dalam diet harian kita? kita boleh jamin ke kita boleh ambil vitamin B, C , D dan E dan yang sewaktu dengannya hari-hari? Saya memang peminat setia ESP ni. Harini saya nak kongsi kan info ESP ni...kalau tak kenal  memang tak cinta kan. So macam mana nak guna dengan yakin dan dapat hasil yang kita nak tu. Dibawah sedikit info tentang kepentingan protien dalam diet harian kita.

Kepentingan Protein untuk Badan  • Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • Merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. 
  • ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
  • Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostatE.
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP
No comments:

Post a Comment